år 2012, del 3

Augusti:
Alla hade semester och det var riktigt jobbigt. Hade dock en samtalskontakt, gick på arbetsterapi där vi mest pysslade och annat. Fikade med en från terapin för att jag skulle öva mig för det, då råkade jag säga lite dumma saker, inget jag minns eller tänkte på. Hon pratar i alla fall med min samtalskontakt som ringer mig och pratar lite. Vi bestämmer att jag ska komma till henne den 2 augusti och prata lite, mår jag fortfarande sjukt dåligt så skulle jag bli inlagd igen. Jag hade slutat bry mig och ville verkligen inte leva egentligen. Jag gick dit och det slutade med att hon drog ner mig till psykakuten och jag blev återigen inlagd. Under inläggningen slutade jag äta, fick näringsdryck, höll på att ta mitt liv, fick tillslut inte gå ut utan personal och mådde helt enkelt sjukt dåligt. Helt plötsligt får vi ett samtal om att min brors bästa vän har avlidit och jag fick fast min tillsynsgrad åka hem på permission. Umgicks med min bror och försökte finnas där för honom. Kom tillbaka till avdelningen, hade ändrat syn på allt och skrev ut mig själv för att jag insåg att jag ville leva, för jag skulle inte kunna dö och skada min bror ännu mer. DBT satte igång och jag pratade med min kurator om hur vi skulle lägga upp allt, skrev kontrakt osv. 
Åkte till gbg med bror min, var i Växjö hos Elle och festade, mös massa på mors födelsedag och rockade fett på Eksjö stadsfest!!!! 
Första dbt gruppen och jag var livrädd men det gick bra! 
 
September:
Fick diagnosen emotionell instabil personlighetsstörning. Gick på dbt, tvekade om det var bra med fortsatte ändå. Maten gick lite sådär och jag spydde en massa för att jag inte klarade av att äta. Var tacksam för vissa människor som la ner en massa tid på mig. Den 6 september åkte jag och mamma till Turkiet. Var lite jobbigt men mest så var det bara en massa mys och skönt med semester. Fyllde år den 8 och firade alltså i Turkiet, det bästa ever, helt klart!!!! När jag kom hem började jag återigen må sjukt dåligt och visste inte om jag skulle klara av att kämpa längre. Gick på dbt, grupp och individuell, gick på arbetsterapi och var allmänt nere hela tiden. Började med apodoser då jag inte klarade av att ha en massa mediciner hemma då jag hade tagit för många överdoser. 
 
Oktober: 
Den 5 oktober blev jag återigen inlagd på psyk. Stannade bara över helgen och kom fram till att vi skulle höja medicinen och se om det hjälpte mig något. Min finaste Elsa kom hem och bodde ett tag hos mig. Fick mig att börja leva igen och inse att jag ville kämpa, hon räddade mig helt enkelt. Gick på dbt grupper osv och det kändes bra för en gång skull. När jag hade varit inlagd så hade jag pratat med några väldigt bra skötare och funnit lite hopp inför dbt nu!
Festade lite och träffade lite fina vänner, och älskade att ha Elsa hos mig! 
Började söka lite jobb då jag var trött på att vara sjukskriven. 
I slutet av oktober var jag i Stockholm för arbetsintervju på SJs resebutik, var sjukt nervös men sjukt taggad.
 
November:
Fick jobbet i Stockholm och hittade även en lägenhet där. Livet vändes radikalt och jag fick ny kraft att leva. Maten gick bra och jag var sjukt taggad för att flytta och starta ett nytt liv. Flyttade upp en vecka innan jag skulle börja jobba och träffade då fina Sofie och Liza, vi käkade youghurtglass vilket var sjukt gott. Träffade även Sofie några gånger till och fan en ny fin vänskap!!!
Den 19 var min första arbetsdag på SJ. Var sjukt nervös dem första dagarna men kom in i arbetet väldigt snabbt. Fixade i min lägenhet och började känna mig som hemma.
Elsa kom upp till Stockholm för att gå på arbetsintervju och stannade ett par dagar vilket var sjukt mysigt! 
I slutet av november kom mamma och bror upp över helgen, sjukt underbart! 
 
December: 
Träffade Elin och fann återigen en väldigt fin vänskap. Sofie åkte iväg och jag saknade henne hela tiden! 
Blev sjuk, fick hemlängtan men klarade mig ändå. Maten gick okej och jag gjorde inget destruktivt vilket var sjukt skönt. Åkte hem till Eksjö en sväng för att fira pappa.
Var sjuk och fick sedan öroninflammation för typ 1000000000 gången, fick pencillin. 
Jobbade julafton men åkte sedan till släkten i Kisa och sedan hem till Eksjö. Överlevde julen detta året utan stora ångestattacker. Åkte till Oslo för att fira nyår men jag och Elsa beslutade oss sedan för att åka till Eksjö..
Och här sitter jag nu sista december och ska snart käka lite lunch och börja fixa oss för kvällen. Trerätters hos mor och sedan en massa mys och firande.